Κλιματική Αλλαγή – Αν δεν αλλάξουμε .. θα χάσουμε

Oct 22, 2019 -- Posted by : admin

patsouakisp.JPG

Η αλήθεια είναι ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον πιο ορατές από ποτέ . Χιλιάδες άρθρα και μελέτες αλλά και γεγονότα το αποδεικνύουν αυτό . Φωτιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα , λιώσιμο των πάγων διατυμπανίζουν ότι αν δεν αλλάξουμε θα χάσουμε…

Είναι ένα θέμα εθνικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο . Στην χώρα μας το ζούμε ήδη. Από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα τις φονικές φωτιές στο Μάτι τις μεγάλες πλημμύρες στην Κρήτη μέχρι τα φονικά γεγονότα στην Χαλκιδική . Όλοι οι φορείς πρέπει να ενεργοποιηθούν , όλοι οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν . Είναι ένας δύσκολος ‘πόλεμος’ και μέχρι να κερδηθεί θα υπάρξουν και άλλες μάχες.

 Φυσικά στις μάχες που θα έρθουν τα ζητούμενα είναι δυο η διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και οι υλικές ζημιές. Στο πρώτο σκέλος η πολιτεία και εμείς οι ίδιοι πρέπει να ενημερωθούμε. Η έγκαιρη ενημέρωση από την πολιτεία που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά από εμάς και η εξάλειψη νοοτροπιών ‘εγώ είμαι άφθαρτος, δεν θα πάθω τίποτα’ θα βοηθήσει ώστε εμείς οι ίδιοι πρώτα από όλα να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα μας ,ώστε να μην υπάρξουν άλλες ανθρώπινες απώλειες. Στο δεύτερο σκέλος θα πρέπει άπλες υποχρεώσεις της πολιτείας να τηρούνται: καθαρισμός από ξερά χόρτα , ενημέρωση πολιτών , καθαρισμός σιφωνιων κτλ . Το κόστος τα τελευταία χρόνια των υλικών ζημιών έχει εκτιναχτεί. Βασική λύση λοιπόν είναι η πρόληψη. δεν μπορεί το κράτος να καλύπτει τις υλικές ζημίες πάντα. Πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα και να υπάρξει ενημέρωση . Στις μεγάλες φωτιές στην Αμερική υπολογίστηκε ότι το κόστος των υλικών ζημιών ξεπέρασε τα 12 δις δολάρια αλλά το 75% και παραπάνω ήταν ασφαλισμένο άρα αποζημιώθηκε. Όταν στα γεγονότα της Μάνδρας και στο Μάτι δεν ξεπέρασε το 10% !! Ποιος δεν θα ασφάλιζε το σπίτι του αν ήξερε ότι το κόστος για την κάλυψη της φωτιά ή της πλημμύρας ή του σεισμού μπορεί να είναι 100 ή 150 ευρώ τον χρόνο!!

Άρα χρειάζεται ενημέρωση, πρόληψη και κίνητρα από την πολιτεία και αλλαγή νοοτροπίας από εμάς. Να υπάρξει η διαφύλαξη των υλικών αγαθών και βασικότερο να διαφυλάξουμε την σωματική μας ακεραιότητα .

Αν δεν αλλάξουμε λοιπόν θα χάσουμε….

Share:

Πιο πρόσφατα

Χορηγός στην Α.Ε. Μοσχάτου η εταιρεία μας!

Έναρξη συνεργασίας με την Α.Ε. Μοσχάτου

Γιώργος Πατσουράκης

Λογιστής - Φοροτεχνικός

Law Help

Δικηγορική Εταιρεία | Κυριακόπουλος, Ρεγκούτας, Σίμου & Συνεργάτες

Πολύδωρος Πατσουράκης

Λογιστής - Ασφαλιστικός Πράκτορας